Vítanie jari

Mesto Čadca a Dom kultúry v Čadci  v uplynulých dňoch organizovali cyklus podujatí pod názvom Vítanie jari. V pondelok 4.apríla a v utorok 5.apríla sa konali  v Dome kultúry  tvorivé remeselné  dielne, kde sa záujemci naučili  zdobiť kraslice, vyrobiť plstené výrobky, upliesť korbáč z prútia. Mladší návštevníci sa dozvedeli i zaujímavosti o kysuckých zvykoch na Veľkú noc.   Poďakovanie patrí lektorom Edite Sabelovej, Marte Buchcárovej, Ľuboslave Matejíkovej, Jankovi Valčuhovi a veľké ďakujem patrí M.Habčákovej-Samsonovej a jej študentom zo ZUŠ M.R.Štefánika v Čadci za vymaľovanie obrovských veľkonočných vajec, ktoré poputujú do Valašského Meziříčí v rámci medzinárodného projektu. Na výmenu sú pred Domom kultúry v Čadci nainštalované vyzdobené vajcia z Čiech. Tvorivé dielne z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

V stredu 6.apríla sa na Palárikovej ulici konal tradičný Veľkonočný jarmok. Návštevníci potešili  svoje oko bohatou a pestrou ponukou tradičných veľkonočných výrobkov, ako sú kraslice, medovníčky, výrobky z dreva, prútia a drôtu, včelie produkty, rôzne dekorácie z textílii, bižutéria, hračky. V poobedňajších hodinách návštevníci trhov zažili nefalšovanú atmosféru starých ľudových tradícií – a to Vynášanie Moreny v podaní Detského folklórneho súboru Kelčovan a bohatý folklórny program.

Veríme, že sme Vám uvedenými podujatiami spríjemnili predveľkonočné obdobie a zároveň Vám želáme pokojné prežitie veľkonočných sviatkov v kruhu svojej rodiny a priateľov.

S podporou EU

Fond na podporu umenia