Mesto otvorené umelcom 2016

Mesto Čadca a  Dom kultúry Čadca organizujú od 22. do 24. septembra 2016  5. ročník Mesto otvorené umelcom. Zámerom projektu je spojiť tvorbu talentov žijúcich v našom meste. Je to symbolické otvorenie mesta verejnosti a umelcom a zároveň otvorenie novej umeleckej sezóny 2016/2017.

Podujatie začína vo štvrtok  22. septembra 2016 na Námestí slobody (pred MsÚ) o 14.30 hod. symbolickým otvorením  mesta umelcom s následným sprievodom divadelníkov mestom cez  Palárikovu ulicu s dvoma zastaveniami pri oboch mestských fontánach. Pri tých  sa verejnosti predstavia tanečnice SMTS JOJA a mažoretky Čačanky, nebudú chýbať ani brušné tanečnice zo súboru Malika.

Vo večerných hodinách v Dome kultúry o 19.00 hodine pripravujeme koncert Peter Šiška a  Legendy sa vrací . V podaní českej kapely si môžete naživo vypočuť hity známe všetkým generáciám - PINK FLOYD, Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Deep Purple, Status Quo, Eric Clapton, ABBA, Bon Jovi a nebudú chýbať nezabudnuteľné  československé hity.  Členom kapely je aj Čadčan Miroslav  Bazger.

Súčasťou prvého dňa Mesta otvoreného umelcom bude aj sprístupnenie výstavy mladých výtvarníkov - Svet okolo nás (Mladá výtvarná tvorba) od 22.septembra do 5.októbra 2016 vo výstavných priestoroch Domu kultúry Čadca. Týmto pozývame i ďalších mladých umelcov a ponúkame im možnosť prezentácie a zviditeľnenia vlastnej tvorby v ďalších ročníkoch Mesta otvoreného umelcom. Záujemcovia sa môžu hlásiť u výtvarníčky Domu kultúry Gabriely Muchovej.

V piatok 23. septembra 2016 o 10.00 hod. sme pre verejnosť pripravili koncert Kysuckého komorného  orchestra  v spoločnej úradovni Mestského úradu v Čadci. V mestskej Galérii Čadca  na deti a všetkých kreatívcov  čakajú tvorivé dielne – Život s drevom a papierom... v súčinnosti s práve prebiehajúcou  výstavou, rodáka z Čadce, Pavla Krkošku – Drevorezby. Pavol Krkoška spojil svoj život  s drevom, vo svojom umeleckom živote a s papierom v profesionálnom živote.

Sobota  patrí Fotomaratónu 2016,  ktorého lektori pracujú vo  fotoklube Dobré  svetlo. Prezentácia a registrácia súťažiacich bude v sobotu  medzi 9.00 - 9.30 hod. v Dome kultúry v Čadci. Následne sa účastníci  dozvedia témy a podmienky účasti na fotomaratóne. Najlepšie zábery budú ohodnotené peknými cenami.

Za organizátorov veríme, že pripravovaný program v rámci Mesta otvoreného umelcom 2016 vás poteší a  prijmete naše pozvanie na niektoré z podujatí. Tešíme sa Vás, Čadčania a priatelia Čadce.