Kulturáčik 2022

V dňoch od 11.-15. júla 2022 sa v Dome kultúry v Čadci konal denný tábor pre deti - Kulturáčik.  Bol určený pre  deti od 7 do 11 rokov, ktoré radi tvoria, hrajú sa a súťažia.

Pre deti bol pripravený zaujímavý program s lektormi – remeselníkmi. Vyskúšali si vyrobiť mydlové kytičky, ktoré darovali svojim mamičkám. Priučili sa zručnosti šperkárov, zhotovili si brošničky, náušnice i náramky. Z drotárskeho remesla ich zaujala výroba drôtených srdiečok. Nepochybne k zaujímavým témam patrila i výroba sviečok zo včelieho vosku, zdobenie medovníčkov, či pútavé rozprávanie o včelách v podaní manželov-včelárov Slovákovcov. Aby  deťom v tábore nechýbal pohyb, navštívili sme čadčianske kúpalisko,  športový areál s novou tartanovou plochou, zabehali si na Šeríkovom okruhu a opiekli si niečo sladké.  Neodmysliteľné čaro mala i návšteva kina s pukancami, či návšteva Kysuckého múzea a Informačného centra v Čadci. Prvé dva dni sa k dennému táboru pripojili i deti z Valašského Meziříčí v rámci projektu Československé miestne iniciatívy.

Veríme, že si  všetky deti tábor užili, zažili neopakovateľné dobrodružstvá s umeleckými remeslami a spoznali nových priateľov... Tešíme sa na repete o rok v Dome kultúry v Čadci.

Fond na podporu umenia